Dakisolatie op maat van uw bestaand dak.

Een lagere energiefactuur begint bij een correcte dakisolatie. Wist u dat door een plat of hellend dak, dat niet of slecht geïsoleerd is, ruim een kwart van de warmte verloren gaat?

Elke isolatie-opdracht begint dan ook met een bezoek ter plaatse waar wij u advies geven over de juiste isolatiematerialen en isolatiemethode. Bovendien doen we eerst een screening van uw daktimmer. Wij behandelen de dakconstructie indien nodig tegen houtrot alvorens we gaan isoleren!

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek ter plaatse.

 

Dak isoleren met glaswol

Dak isoleren met glaswolGlaswol is een product dat vervaardigd wordt uit zand en gerecycleerd glas.

Glaswolisolatie wordt geleverd in zowel dekens (Vb. Rollisol) als platen (Vb. Isoconfort) en is relatief eenvoudig te plaatsen, ook op oneffen plaatsen. Glaswolisolatie sluit onderling optimaal aan door de in elkaar grijpende vezels.

Toepassing en voordelen:

  • thermische en akoestische isolatie
  • ongevoelig voor vocht waardoor het rot- en schimmelvrij is
  • volledig onbrandbaar
  • in hellende daken (spantendaken en gordingendaken), houten plafonds en binnenmuren van gipskartonplaten.

Bekendste producent van glaswol: www.isover.be

 

Dak isoleren met PIR-platenDak isoleren met PIR-platen

PIR is de afkorting van polyisocyanuraat. PIR is een hardschuim dat thermisch zeer stabiel is. Het wordt aangemaakt met polymere isocyanaten en specifieke polyolen.

Meestal worden de platen geleverd met een tand- en groefverbinding voor de goede aansluiting van de isolatie. Het volstaat dan de verbindingen af te tapen om een volledig dampscherm te hebben en om een volledige luchtdichtheid te krijgen.

Toepassing en voordelen:

  • thermische isolatie
  • stofarme plaatsing
  • drukvast en vormvast, dus goed beloopbaar
  • vochtongevoelig door gesloten celstructuur
  • hellende daken (gordingendaken), vloeren, zoldervloeren, spouwmuren, platte daken

Bekendste producent van harde PIR-platen: www.recticelinsulation.com

 

Wat is een koudebrug?

Een koudebrug is een plaats waar de thermische isolatie onderbroken is. Op die specifieke plaats ontstaat er een groot warmteverlies. Dit kan zijn doordat de thermische isolatie niet doorloopt of niet (goed) op elkaar aansluit.

Gevaar: Doordat er warme binnenlucht kan ontsnappen, ontstaat er een temperatuurdaling. Dat veroorzaakt op zijn beurt de condensatie van het aanwezige vocht in de binnenlucht. Daardoor kunnen er schimmelvorming en vochtproblemen ontstaan.

Voorkomen: Om een koudebrug te voorkomen is het van belang om de isolatie door te laten lopen, bijvoorbeeld van de wand naar de vloer of over de kepers van uw dak heen.


Wat is de R-waarde?

De R-waarde geeft de warmteweerstand van een materiaal aan uitgedrukt in m² K/W. Deze waarde geeft dus aan in welke mate een materiaal warmteverliezen tegenhoudt. Vanzelfsprekend geeft dus een grotere R-waarde, een beter resultaat.

R = d / λ

Factoren: d = dikte van het materiaal in meters / λ = de isolerende waarde van een materiaal

Voorbeeld: Een glaswol met een dikte van 18 cm (= 0,18 m) en een λ-waarde van 0,033 geeft een R-waarde van 5,45 m²K/W (0,18 / 0,033)

 

Uw renovatie,
onze motivatie!

Jema Project BVBA

John Corbeel

0476 66 96 66, info@jemaproject.be

Kruisbaan 89, Mechelen

BTW BE0837.749.606

Gratis prijsofferte voor dakisolatie!

Klik hier voor een vrijblijvende offerte voor dakisolatie.